10 דברים שאפשר לעשות כדי להצליח לעבוד מהבית עם ילדים - קורונה 2020
מאז שהקורונה נכנסה לחיינו, הרבה מאיתנו נאלצות להמשיך לעבוד ולנהל את העסק שלנו בזמן שהילדים איתנו בבית. לפעמים זה ממש לא קל ואפילו די מסובך. בעיקר כשמדובר בילדים קטנים. תוסיפו לזה גם את הלימודים מרחוק באמצעות זום, כאשר ילדים בגילאים שונים צריכים לבלות את זמנם בשיעור און ליין מול המורה במחשב- וחלק מהילדים האלו בקושי יודעים לתפעל את המחשב או לשבת בריכוז מולו במשך שעה שלמה וקיבלתן- בלגן אחד גדול.
אז מה עושים?
איך אפשר להצליח לבצע את העבודה שלנו כשהילדים איתנו בבית?
קבלי עשרה דברים שאפשר לעשות כדי לצלוח את הסגר והקורונה ועדיין להפעיל את העסק מהבית:
חלוקת האחריות
בחרתי להתחיל מזה כי זה הדבר שמאפשר, באמת, להמשיך לעבוד. לא תמיד זה מתאפשר. לא תמיד יש עם מי לחלוק את האחריות. אצלנו בבית, בעלי משתדל לצאת מוקדם לעבודה ולחזור כמה שיותר מוקדם כדי שאני אוכל להוסיף קצת שעות עבודה בערב. אפשר לקחת גם עזרה בתשלום- אם יש לך אפשרות. כל דבר שייתן לך כמה שעות שקטות של עבודה פרודוקטיבית.
שעות עבודה שונות ומשונות
כולנו רוצות לעבוד בשעות שנוחות לנו (כל אחת ומה שעובד עבורה) אך המצב הוא כזה שאנחנו נמצאות עם הילדים בחלק ניכר מהיום ולכן יש שינויים בשעות העבודה. את יכולה לעבוד בשעות הערב או הלילה. את יכולה להתעורר מוקדם יותר ולעבוד בשעות הבוקר המוקדמות. את יכולה לחלק את העבודה ולעבוד במנות קטנות לאורך היום.
מנוחה ושוב מנוחה
אל תשכחי לנוח במהלך היום, במיוחד אם את עובדת בשעות הלילה או בשעות הבוקר המוקדמות כך שיש לך פחות שעות שינה. אם הילדים שלך ישנים במהלך היום, אין שום דבר רע בלתפוס תנומה יחד איתם (אפשר כמובן גם לעבוד בזמן הזה, אבל אז כדאי שתנוחי בזמן אחר). את צריכה לדאוג לעצמך, העסק לא יתקדם לשום מקום אם תעבידי עצמך עד כלות הנשמה. אל תדאגי- העבודה לא תברח 🙂 היא תחכה לך גם אם תנוחי שעה. העיקר הבריאות שלך ושל המשפחה.
לו״ז הגיוני שעובד עבורך ועבור המשפחה שלך
בהמשך לזמני המנוחה והעבודה, כדאי לבנות איזשהו לו״ז שיעזור לעשות סדר בבלגן. כשהילדים לא במסגרות, הרבה פעמים מרגישים ירידה במשמעת- הם רבים יותר, הם מציקים יותר, יש להם הרבה אנרגיה לפרוק ואין להם איך לפרוק אותה בצורה חיובית. כשאת בונה לו״ז הגיוני- כזה שמתאים לצרכים שלך ושל שאר בני המשפחה- זה עוזר להעביר את התקופה בצורה יותר רגועה. שגרה עושה טוב לבית- כל אחד יודע למה לצפות, יודע מה מצופה ממנו. יש פחות בעיות ואי הסכמות. אל תשתמשי בלו״ז שנבנה עבור משפחה אחרת, יש כל מיני כאלה שמסתובבים ברשתות החברתיות. את יכולה להתחיל מהם אבל כדאי לשנות בהתאם למשפחה שלך. את מכירה את הילדים שלך ומה יעבוד עבורם וכמובן עבורך.
הכנה מראש
משהו נוסף, שכדאי לעשות, הוא להכין מראש כל מה שאפשר. זה יכול להיות במובן של ארוחות שתצטרכי רק לחמם (או שהילדים יחממו לעצמם אם הם מספיק גדולים), זה יכול להיות במובן של חומרי יצירה ומשחק שתכיני ערב קודם או באותו היום- כך שהילדים יוכלו לקחת בעצמם מה שהם צריכים ולהתחיל לצייר, לפסל, להדביק וכל מה שהילדים שלך אוהבים ויכולים לעשות בעצמם. זה יכול להיות גם במובן של העבודה שלך- בסוף כל יום תכיני לעצמך את כל מה שתצטרכי ליום למחרת- החל מרשימת משימות, תיקי לקוחות, מסמכים ספציפיים או כל דבר אחר שרלוונטי עבור העסק שלך. כך תוכלי גם לחסוך זמן וגם להתרכז במה שחשוב.
כשאת עם הילדים- את עם הילדים. כשאת בעבודה- את בעבודה.
משהו חשוב שלמדתי בתקופת הסגר הראשון זה להיות ברגע. להיות נוכחת איפה שאת נמצאת. אם את משחקת עם הילדים או עוזרת להם בשיעורים אבל הראש שלך בכלל נמצא בעבודה- את לא באמת נהנית מהמשחק איתם או מהנוכחות שלהם. אם את מנסה לעבוד אבל הילדים כל רגע ״מפריעים״ לך- רבים ביניהם, משתעממים, או כל דבר אחר- הכל מפריע כשאת מנסה לעבוד- אז מה יוצא מזה? שאת בכלל לא מצליחה לעשות שום דבר וכל הזמן הזה סתם מתבזבז. אז המסקנה שלי היא- כשאת עובדת תעבדי, כשאת עם הילדים- תהיי עם הילדים. כמו שאמרתי קודם- העבודה תחכה.
לשלב את הילדים בעבודה
משהו נוסף שאפשר לעשות הוא לשלב את הילדים בעבודה שלך. אם יש לך מטלות שמתאימות לילדים- למשל לבחור תמונה, לסדר מסמכים, לתייק, למיין.. או כל דבר אחר שמותאם לגיל שלהם- תוכלי לתת להם משימות ולהפעיל אותם כך שכולם ייצאו מורווחים. את תוכלי למקבל את העבודה וכך להספיק יותר בזמן הקצוב שיש לך והם ירגישו שהם תורמים ועוזרים לאמא, שהם חשובים ועושים משהו בעל משמעות ובאופן כללי שהם עושים משהו ולא יושבים ומשתעממים. ממש מצב Win-Win.
פינת עבודה מסודרת
משהו שיכול גם לעזור בליצור אווירה של עבודה, הוא לעשות לעצמך משרד ביתי. אני לא יודעת איך זה אצלך במצב רגיל, אבל אם בד״כ את נוהגת לעבוד מהמטבח, מהסלון, מחדר השינה או מכל מקום אחר בבית- כדאי, עכשיו, להכין לעצמך פינת עבודה מסודרת. פינה שתכניס אותך למוד של עבודה ושל עשייה. פינה שתתן לך אנרגיות ומוטיבציה לעבוד. פינה שעדיף שתהיה מופרדת משאר הבית, ככל האפשר, כך שתוכלי לשבת בה בשקט ולעבוד כמו שצריך.
זום זום זום עולה הזמר
כל דבר שאת יכולה לעשות און ליין- תעשי אותו כך. גם אם קודם פחות התחברת לקונספט של פגישות מרחוק, עכשיו הזמן להתרגל לזה ולתרגל את זה. אנחנו לא יודעות כמה זמן תימשך התקופה הזאת, אנחנו לא יודעות מתי ואם בכלל, נחזור לשגרה. איזו שגרה זו תהיה בכלל? אנחנו לא יודעות איך תראה המציאות החדשה. זה הזמן לנסות גם דברים שבעבר פחות התחברנו אליהם. אני, אישית, העברתי את כל הפגישות והסדנאות שלי לזום. זה עובד מצויין, זה נוח ואפילו אפשר להישאר עם מכנס פיג׳מה ואף אחד לא יודע 🙂
מוצרים מותאמים לתקופה
בהמשך לסעיף הקודם- אנחנו נמצאות במציאות חדשה. שלפעמים מרגישה לי קצת כמו יקום מקביל.. כמו סרט אפוקליפטי שאנחנו חלק ממנו ועדיין לא ידוע איך הוא ייגמר.
אנחנו צריכות להישאר אופטימיות, כמובן. יחד עם זאת, אנחנו צריכות גם להתגמש ולהסתגל לתקופה.
זה הזמן להיות יצירתית. לחשוב- מה הקהל שלי רוצה? מה הוא צריך עכשיו? מה השתנה בסדר העדיפויות שלו? וכמובן- איפה אני נכנסת לתמונה? איך אני יכולה לענות על הצרכים החדשים והמשתנים של הקהל שלי? של הלקוחות שלי?
לא סתם סיימתי עם העניין הזה, של היצירתיות.
זו תמיד תכונה חשובה לדעתי, קל וחומר בתקופה מטורפת כזו, שבה אנו חיות.
תהיי יצירתית! תנסי, תתנסי, תשני, תגווני. זה הזמן. אם לא היום אז מתי?
אם יש לך רעיונות נוספים איך לצלוח את העבודה מהבית עם ילדים, אשמח אם תכתבי כאן למטה בתגובות.
וכמובן שאת מוזמנת אליי לאימון עסקי או אימון אישי אם את רוצה קצת זמן פרודוקטיבי לעצמך.